Over ons


Wij, Michael en Esther, wonen met onze drie kinderen en Heilige Birmanen in Groningen, Nederland. Momenteel hebben wij 1 dekkater en 3 fokpoezen. Wij hebben de voorkeur om onze cattery klein te houden, zodat wij alle tijd hebben voor onze birmanen.

 

Ons huis biedt genoeg ruimte waar in onze birmanen vrij kunnen bewegen. Daarnaast hebben wij buiten 2 aparte kattenrennen en een aparte dekkaterkamer.

 

Wij vinden het belangrijk dat onze birmanen een goed en gezond leven hebben, gelukkig zijn en alle bewegingsvrijheid hebben. Dit houdt in dat wij ook onze dekkater, zoveel mogelijk bij ons in het gezin en de groep (de poezen dames) proberen te betrekken. 

 

Sinds 2015 staan wij met onze cattery "De Weidelanden" geregistreerd bij de vereniging Mundikat en hebben wij inmiddels 5 mooie nestjes mogen fokken, waar wij heel trots op zijn. Maar onze liefde voor de Heilige Birmaan bestaat al langer. In 1995 hebben wij onze eerste twee Heilige Birmanen aangeschaft via een erkende cattery uit Ridderkerk. Het waren twee prachtige gecastreerde katertjes voor de liefhebberij.  Na aanschaf van onze katers gingen Michael en ik af en toe even kijken op een show en zo kwamen we in contact met "cattery de Meulhoek" uit Heinkenszand, waar wij ons eerste show en fokpoesje "Demi van de Meulhoek" hebben aangeschaft. Het was een mooie poesje, waar wij ook Best in Show mee mochten behalen. Uiteraard hadden wij de wens om met Demi een nestje te mogen fokken, maar Michael en ik waren toen nog te druk met ons eigen leven. Dat de plannen met het fokken werden uitgesteld en het er toen niet van is gekomen.